Wiel Coolen

Installatiebedrijf Wiel Coolen is met ruim 30 medewerkers werkzaam in nieuwbouw, renovatie én onderhoud. Met een vertrouwde kwaliteit van een gemoedelijk familiebedrijf en innovatie als drijvende kracht. Deze passen we toe in onze vier pijlers; klimaat, energiebeheersing, loodgieterswerk en service & onderhoud.

Wiel Coolen het installatiebedrijf in de buurt

Sinds de oprichting van ons bedrijf, hebben we al veel energiebronnen voorbij zien komen. Van steenkool en elektriciteit tot aardgas en duurzame zonne-energie.

We zijn aangesloten bij de Techniek Nederland, voorheen genoemd als ~ Vereniging Nederlandse Installateurs (Uneto-VNI), waardoor wij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en laatste ontwikkelingen, zodat onze klanten altijd milieuvriendelijk kunnen genieten van een optimaal comfort.

Erik Coolen - Wiel Coolen - Installatiebedrijf - FMWI

Showroom & Installatiebedrijf in Nederweert

Ons installatiebedrijf werkt voor zowel de particuliere als de zakelijke markt en voert hierbij projecten uit in de particuliere en seriematige woningbouw en de utiliteit. Tevens hebben wij een goed uitgeruste 24/7 serviceafdeling en een eigen uitgebreide showroom.

Bezoek onze inspirerende showroom en reserveer vooraf alvast uw adviesgesprek. Bespreek u ideeën, prijs, budget, doelen of wensen met een van onze vakkundige totaalinstallateurs.

Al meer dan 50 jaar een begrip in de regio, voor elke klus

Kortom; Wij hanteren nog steeds de kernwaardes die ons al ruim 50 jaar geholpen hebben. Zo zijn wij nog steeds een familiebedrijf en hechten wij veel waarde aan duurzaam ondernemen. Sleutelwoorden met betrekking tot de dienstverlening die ons bedrijf aan u kan bieden zijn:

  • Deskundigheid

  • Flexibiliteit

  • Betrouwbaarheid

Erkende leerbedrijf in installatietechniek voor de regio

Installatiebedrijf Wiel Coolen is een erkend leerbedrijf en heeft altijd enkele leerling-installateurs in dienst die vier dagen per week binnen de organisatie de fijne kneepjes van het vak leren.

Ben jij opzoek naar een leuke stageplek? Bekijk dan zeker even onze online stageplek vacatures of neem contact met ons op.

Onze geschiedenis

Installatiebedrijf Wiel Coolen B.V. is in april 1968 in Nederweert gesticht door Wiel en Toos Coolen. In de begin jaren verzorgde het bedrijf de CV-installaties voor particulieren, fabrieken, en bedrijven in de agrarische sector in de regio Nederweert.

Vanaf 1973 zijn wij, behalve CV-installaties, ook zorg gaan dragen voor de warm- en koudtapwater installaties, Gas installaties en rioleringsinstallaties. Kortom;  de complete W-installatie. Als extra service naar de klant toe zijn wij in 1976 gestart met een eigen sanitair-showroom.

Onze showroom was eerst gevestigd aan de Kerkstraat te Nederweert maar later op de huidige locatie, Peelsteeg 7a te Nederweert. Sinds de beginjaren ’90 zijn wij steeds meer gaan werken voor aannemers en overheid en er volgden grotere projecten zowel in woningbouw als utiliteit.

Betrouwbaar installatiebedrijf

“Het bedrijf groeide door de kennis en ervaring van ons en onze medewerkers. Wij zijn daardoor in staat om een breed scala aan diensten aan te bieden aan zowel de zakelijke als de particuliere markt. Wij zijn jaren actief op het gebied van renovatie, onderhoud en vervanging van bestaande installaties maar ook van warmtepompen en ventilatiesystemen. Deze ervaring maakt ons een betrouwbare partner”.

Erik Coolen | Installatiebedrijf Weert

Op 1 januari 2001 heeft Wiel Coolen de leiding van het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Erik Coolen. In de jaren die hierna zijn gevolgd is het bedrijf verder gegroeid en zijn er grote stappen gezet met de nieuwe en moderne technieken. Denk hierbij aan gebouwbeheersystemen, warmtepompen en airco-installatie.

Theo van der Heijden is in 2019 mede eigenaar geworden. Hij zal, samen met Erik Coolen ervoor zorgen dat het bedrijf mooie, langdurige toekomst tegemoet gaat. Daarnaast hebben wij met een groot netwerk van vertrouwde partners al vele projecten mogen realiseren. Bekijk online onze referenties en zijn er toch nog vragen, stel ze dan gerust en neem even contact met ons op.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Plan een adviesgesprek Magazine aanvragen