Regenwaterafvoer

Dakgoten

Het afvoeren van hemelwater kan middels een bak-, mastgoot of zelfs een maatwerkgoot uitgevoerd worden. Deze goten kunnen in diverse maten geleverd worden. Ze worden bevestigd in beugels (in diverse uitvoeringen) welke voorzien kunnen worden van een lip of een hoeklijn. De goten kunnen onder andere uitgevoerd worden in PVC, koper en zink.

Hemelwaterafvoer

Het hemelwater kan op twee manieren worden afgevoerd, door middel van een traditioneel systeem of een UV-systeem (dit is alleen mogelijk bij grote dakvlakken zoals bedrijfspanden). Doordat de leidingen volledig gevuld kunnen worden met water kunnen er kleinere diameters worden toegepast. Een bijkomstig voordeel van het UV-systeem is dat er geen leidingen aan gevels gemonteerd hoeven te worden.

De traditionele hemelwaterafvoeren kunnen onder andere uitgevoerd worden in PVC, staal (vuur verzinkt), koper en zink (eventueel onzichtbaar in de spouwmuur).

Infiltratie

Hemelwater kan men opvangen door het toepassen van een infiltratie systeem. Een infiltratie systeem bestaat uit kunststof kratten welke aan elkaar worden gekoppeld en in de grond worden gelegd. Om de kratten wordt een soort worteldoek aangebracht om verstoppingen door zand en dergelijke tegen te gaan. Op deze kratten wordt de hemelwaterafvoerleiding van het perceel aangesloten. Het hemelwater wordt hierdoor in de kratten geloosd en zal hierna langzaam verder de grond in trekken. Infiltratie werkt niet alleen middels kratten maar kan bijvoorbeeld ook via een put.

Offerte aanvragen?

Wilt u een prijsopgave voor uw installatie klus? Vul vrijblijvend het formulier in voor een offerte op maat.